Буди одговоран...
према духу и телу!
Театрић Музеја - сваке суботе у 11 сати
Археолошка конференција
„Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.“
Платформа еМУЗЕЈ

Војвођански фестивал класичне гитаре

.

У оквиру 14. Војвођанског фестивала класичне гитаре, у четвртак, 8. октобра у 19 часова у Музеју Војводине (Дунавска 35), наступиће млади солисти Ема Капор и Вук Драгичевић. 

Концерт ће бити одржан уз поштовање свих мера превенције ширења пандемије – обавезно ношење заштитне маске и одржавање препоручене  дистанце.

Улаз је бесплатан.

Концертом се наставља дугогодишња сарадња Музеја Војводине и Асоцијације гитариста Војводине.

Вук Драгичевић (1996) завршио је СМШ „Јосип Славенски“ у Београду, у класи проф. Слободана Миливојевића. Освајао је  прве награде на Републичком такмичењу (2012, 2014), Guitar Art фестивалу (2013, 2015), СИГФ, Војводина гуитар фесту (2013, 2014), Смотри талената у организацији ЗМБСС; другу награду на Guitar Art фестивалу (2017), као и треће награде на Guitar Art фестивалу (2018) и  Међународном такмичењу Музичке омладине (2018) Основне академске студије завршио је 2019. године на ФМУ у Београду, у класи проф. Срђана Тошића. Остварио је низ успешних наступа и концерата у Новом Саду, Панчеву, Нишу, Београду, Никшићу (Црна Гора), Кјустендилу (Бугарска), Ампецу и Вилезеу (Италија) Тренутно је студент мастер академских студија на ФМУ у Београду, у класи проф. Срђана Тошића.

Ема Капор (1998) нижу и средњу музичку школу “Станковић” је похађала у класи проф. Бориса Ђујића. Након тога, завршила је две године студија на Интернационалној Академији Гитаре у Кобленцу (Немачка) у класи проф. Хуберта Кепела. Тренутно студира на Универзитету музике и плеса у Келну, такође у класи проф. Кепела. Летњу Академију Гитаре на Универзитету Mocarteum у Салцбургу (Аустрија) је похађала 2014. године, у класи проф. Марка Тамаја. 2019. и 2020. године је учествовала на Интернационалном Мастеркласу проф. Лукаша Куропачевског, одржаном у Збоншињу (Пољска), као и на курсу Интернационалне Музичке Академије – MusicAlp у Тињу (Француска), у класи проф. Жудикаела Пероа. Похађала је мастер часове код многих познатих гитариста и педагога, као што су: Оскар Гиља, Пепе Ромеро, Дејвид Расел, Костас Коциолис, Аниело Дезидерио, Зоран Дукић, Алваро Пјери, Марцин Дила и други. На националним и интернационалним такмичењима, Ема је освојила више од 40 награда, и то у: Немачкој, Естонији, Аустрији, Словачкој, Италији, Грчкој, Хрватској, Лихтенштајну, Босни и Херцеговини, Србији. Одржала је више солистичких концерата у Немачкој, Грчкој, Црној Гори и Србији, а наступала је и у Француској, Пољској, Шпанији и Аустрији. Као солиста праћен оркестром, извела је дело Хоакина Родрига „Фантазија за господина“ у Темишвару (Румунија) и Београду, у оквиру Гитар Арт Фестивала 2019. године. Освојивши прву награду на Талинском Фестивалу Гитаре у Естонији, 2019. године, постала је део програма размене извођача – EuroStrings и тако стекла могућност активног учешћа на фестивалима у оквиру EuroStrings Платформе.