Буди одговоран...
према духу и телу!
Театрић Музеја - сваке суботе у 11 сати
Археолошка конференција
„Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.“
Платформа еМУЗЕЈ

Додела награде „Михаило Валтровић“ Музејског друштва Србије

.

У петак, 9. октобра 2020. године, на свечаном скупу у Музеју Војводине, са почетком у 12 часова, биће додељена награда Музејског друштва Србије Михаило Валтровић.

Награда Михаило Валтровић додељује се музејским радницима у три категорије: за животно дело; музејима и музејским установама за посебни допринос унапређивању и развијању музејске делатности; појединцима или ауторском тиму за запажене резултате у стручном раду током једне календарске године.

Ово престижно признање се додељује у спомен на Михаила Валтровића (1839–1915), археолога, архитекту и историчара уметности, члана Српске краљевске академије, професора Велике школе, управника Народног музеја и оснивача Српског археолошког друштва, као и првог српског музеолога који је поставио темеље систематском сакупљању споменика културе на територији Србије.

На додели награда о лауреатима за 2019. годину говориће Гордана Пајић, председница Музејског друштва Србије и мр Тијана Станковић Пештерац, директорица Музеја Војводине и председница Kомисије за доделу награда и признања Музејског друштва Србије.

Ове године, а у складу са препорученим епидемиолошким мерама, свечаности ће присуствовати добитници награде и представници органа и тела МДС-a.