Буди одговоран...
према духу и телу!
Театрић Музеја - сваке суботе у 11 сати
Археолошка конференција
„Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.“
Платформа еМУЗЕЈ

Дан Музеја Војводине

.

У понедељак 26. октобра, у 19 сати, обележава се Дан Музеја Војводине и 173 године од његовог оснивања.

На свечаности ће бити отворена изложба ЈА НОСИМ ВАС ВИ НОСИТЕ МЕНЕ – обућа из етнолошке збирке Музеја Војводине. Аутори изложбе су: мр Катарина Радисављевић, музејска саветница, др Татјана Бугарски, виша кустоскиња, мср Александар Антуновић, кустос и Александар Петијевић, музејски саветник.

Изложба је послужила и као инспирација за балетско-модни перформанс Војводина корацима предака, у концепту и режији Сенке Петровић, који ће премијерно бити изведен на свечаности.

Промоција нове обуће, дизајниране по мотивима из колекција Музеја Војводине, а коју је израдила радионица Bratscher Custom Shoes из Сомбора, биће саставни део перформанса који изводе чланови балетског ансамба Српског народног позоришта.

На свечаности ће се присутним гостима обратити: мр Тијана Станковић Пештерац, директорка Музеја Војводине, др Дејан Масликовић, помоћник министра културе и информисања Републике Србије, а изложбу ће отворити Драгана Милошевић, покрајинска секретарка за културу, информисање и односе с верским заједницама.

 

Због тренутне епидемиолошке ситуације, прослава Дана музеја обележиће се у кругу пријатеља Музеја, а цео догађај моћи ће да се прати уживо путем фејсбук странице Музеја.