Буди одговоран...
према духу и телу!
Театрић Музеја - сваке суботе у 11 сати
Археолошка конференција
„Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.“
Платформа еМУЗЕЈ

Онлајн концерт „Duo Appassionato"

.

Музеј Војводине није окренут само прошлости, виримо у будућност и онлајн концертом, представљамо Вам Duo Appassionato. Ученици Музичке школе Исидор Бајић: Александар Крстић и Катарина Гвозденовић, уз менторство професорице Александре Хорват, свирају за Вас у амбијенту Музеја.

 


Зовем се Александра Хорват. Музичко образовање сам започела у свом родном граду Зрењанину. После завршених студија на Новосадској Академији уметности у Новом Саду од 2000. године, започињем са педагошким радом у Музичкој школи "Исидор Бајић".
Као наставник флауте и камерне музике, уживам у раду са својим ученицима
, њихов напредак и посвећеност је потврда мом раду.
Катарина и Александар су у мојој класи две године. Посебно сам инспирисана у раду са ово двоје младих уметника, јер поред класи
чног репертоара, као основе, имају пуно интересовања и за друге музичке правце.


Зовем се Катарина Гвозденовић и имам 16 година. Од најранијег детињства ме је фасцинирао звук флауте. Савршена интеракција са професорицом Александром Хорват допринела је да флаута заиста постане део мог живота. Кроз музику и активности везане за флауту сам упознала неке од успешних људи у свету флаутизма. То ми је помогло, како у едукацији, тако и у даљем опредељењу. Данас је флаута љубав за цео живот којој ћу бити посвећена, на коју год страну да ме живот одведе.


Зовем се Александар Крстић. Већ 10 година улепшавам своје дане и сате живота свирајући гитару и тамбуру. Од малена су ме привлачили боја тона, звук и лепота ових инструмената. Свирам разне музичке жанрове; од рока и попа, преко џеза, па све до народне и тамбурашке музике. Међутим, класична гитара и класична музика имају посебно место у мом срцу. Наступао сам широм Србије и у иностранству – Мађарска, БиХ, Италија, Румунија, Литванија, Белорусија, Русија и освојио бројне награде. Планирам даље школовање и усавршавање на музичкој академији - одсек за класичну гитару.