Буди одговоран...
према духу и телу!
Театрић Музеја - сваке суботе у 11 сати
Археолошка конференција
„Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.“
Платформа еМУЗЕЈ

Онлајн конференција за представљање културно-образовне платформе еМузеј

.

Једна од основних улога музеја је едукација и ширење знања. Сваки музеј има неки облик педагошког рада кроз који кустоси раде са децом основног и средњошколског узраста, па и студентима. Сарадња између школа и музеја постоји, али се кроз платформу еМузеј остварује директна веза између наставног програма и музејских предмета.

У петак, 2. априла 2021, са почетком у 10 часова, у организацији Министарства културе и информисања Републике Србије и Музеја Војводине биће одржана онлајн конференција поводом представљања културно-образовне платформе еМузеј.

На догађају ће говорити:

  • др Дејан Масликовић,руководилац групе за инспекцијске послове Министарства културе и информисања Републике Србије
  • Мр Тијана Станковић Пештерац, директор Музеја Војводине
  • Мр Сташа Арсеновић Копривица, кустос, сарадник на процесима дигитализације, Музеј Војводине
  • Мр Лидија Милашиновић, директор Народног музеја Кикинда
  • Милена Милошевић Мицић, музејски саветник, Завичајни музеј Књажевац
  • Јелена Радовић, кустос етнолог – антрополог, Народни музеј Лесковац
  • Лидија Хам Миловановић, виши кустос и шеф Одељења за рад са публиком и односе са јавношћу, Народни музеј Београд

Због епидемиолошке ситуације догађај се реализује у онлајн формату путем Зум платформе (ZOOM), заинтересовани гледаоци догађај могу да испрате путем лајв-стрима на Јутјуб каналу: https://www.youtube.com/watch?v=dppYIXAio1g

Платформа еМузеј представља нови вид повезивања школа и музеја. У питању је бесплатна електронска платформа за учење. Музејске приче о предметима усклађују се са наставним темама и јединицама од 2. до 5. разреда основне школе и осмишљавају од стране тимова које чине кустоси, кустоси-педагози, ИТ стручњаци и учитељи. Платформа је намењена кустосима, кустосима-педагозима, музејским едукаторима и наставном кадру у школама, са циљем да се развије у платформу коју би наставно особље користило у свакодневном раду са ученицима. Министарство културе и информисања Републике Србије ће спровести обуке за рад на овој платформи за запослене у музејима и галеријама.

Током конференције биће представљена културно-образовна платформа еМузеј, говориће се о педагошкој улози музеја и искуствима са креирањем мултимедијалног садржаја за платформу.

Са великим задовољством позивамо вас да испратите догађај.
https://www.youtube.com/watch?v=dppYIXAio1g

За праћење догађај можете се регистровати путем линка.