Буди одговоран...
према духу и телу!
Театрић Музеја - сваке суботе у 11 сати
Археолошка конференција
„Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.“
Платформа еМУЗЕЈ

Стручна вођења кроз Сталну поставку Музеја Војводине

.

У оквиру манифестација Манифестација МУЗЕЈИ ЗА 10 у Музеју Војводине организовали смо стручна вођења кроз сталну поставку Музеја Војводине.

Због поштовања епидемиолошких мера пријаве су обавезне на електронску адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  

 

12. маја у 18 сати кроз археолошки део Сталне поставке Музеја Војводине водиће Вас директорица мр Тијана Станковић Пештерац (биографија)

 

Енергија страсти и љубави према послу археолога, велико знање и спремност да га несебично подели, сигуран су знак да ће Вам ова посета дуго остати у сећању.


 
 
 
13. мај у 18 сати кроз историјски део Сталне поставке Музеја Војводине водиће Вас Љубица Отић - биографија -
 
Чињеница да Љубица већ више од три деценије живи своју музејску причу, са много кустоског искуства и манирима даме завртеће Вас шармантно на временској вртешци војвођанског простора.
 


  
 
14. маја у 18 сати кроз етнолошки део Сталне поставке Музеја Војводине водиће Вас Александар Петијевић - биографија -
 
Саша, ходајућа енциклопедија, огрнут манирима Бечке школе, сигурно ће имати одговор на свако Ваше питање. И не само то, у сваком одговору добићете и више него што сте очекивали.
 


 
 
 
15. маја у 19 сати кроз Музеј присаједињења 1918. водиће Вас Зоран Вељановић - биографија -
 
Са колико различитих аспеката са може посматрати један историјски догађај, колико су му дубоки корени и на колико начина се може актуализовати и представити најбоље ће дочарати управо Зоран - стручњак којем  је управо ова тема у истраживачком фокусу годинама.
 

 
  
 
15. маја у 20 сати кроз изложбу Константин Костић – народни трибун 1918. водиће Вас др Десанка Костић - биографија -
 
Квалитетну историјску причу може испричати свако ко о теми има довољно знања, али ако је приповедача са темом повезани и на личном и емотивном нивоу онда прича носи и нешто што не можете наћи у књигама. Како др Десанка Костић приповеда причу о своме деди, народном трибуну Константину Костићу доживите у Европској ноћи музеја.
 

18. маја у 18 сати кроз Сталну поставку из угла конзерватора водиће Вас Ана Олајош - биографија -

Конзерватор са много професионалног искуства, а интерпретатор културне баштине из љубави - то је наша колегиница Ана. У дружењу са њом сазнаћете многе ствари о нашим експонатима за које није довољан само летимичан поглед...осим ако нисте одличан конзерватор баш као и Ана.

 

Фото: Индира Кандић Наззал