Буди одговоран...
према духу и телу!
Театрић Музеја - сваке суботе у 11 сати
Археолошка конференција
„Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.“
Платформа еМУЗЕЈ

„Мултикултуралност и мултиконфесионалност - историјско наслеђе и богатство Новог Сада“

.

У четвртак, 12. септембра, у 19 сати, (Дунавска 35), уз подршку Градске управе за културу Града Новог Сада удружење грађана „Уздравље и сваком добро“, а у оквиру пројекта „Наследи и проследи“, организује предавања са темом унапређења и промовисања културног наслеђа са акцентом на мултикултуралности и културној историји ових простора.

Прво предавање под називом „Мултикултуралност и мултиконфесионалност - историјско наслеђе и богатство Новог Сада“ одржаће проф. др Никола Чанак.

“Локалитет на коме се данас налази Нови Сад, још од времена палеолита, је био и остао место миграција народа и укрштања религија и култура. У том смислу, Нови Сад је по многочему посебан и јединствен на европском и светском нивоу. Кроз своју мултикултуралност, град и околина су постали креатори и реализатори бројних локалних и интернационалних трендова и дешавања, а духовни живот, последична уметност и присутна мултиконфесионалност, чине разноврсном палету бројних посебности Новога Сада. Ово предавање има за циљ да најширем аудиторијуму приближи и укаже на ове посебности, као и да, и овим путем покаже колико је оправдана, нашем граду додењена, титула Културне престонице Европе.”