Буди одговоран...
према духу и телу!
Театрић Музеја - сваке суботе у 11 сати
Археолошка конференција
„Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.“
Платформа еМУЗЕЈ

Музејска радионица за особе са инвалидитетом „Закопано благо из прошлости“

.

Одељење за педагошки рад и односе с јавношћу, у среду, 2. октобра, у 10 сати, организује музејску радионицу за особе са инвалидитетом „Закопано благо из прошлости“.

У оквиру радионице разгледаћемо археолошки део Музеја Војводине, упознаћемо живот првих људи, и проучавати закопано благо из прошлости. У креативном делу радионице решаваћемо задатке, и уметнички се изражавати.

Музеј Војводине и невладина организација „Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама Града Новог Сада“ реализују пројекат „Закопано благо из прошлости“.

У жељи да дамо свој допринос интеграцији особа са инвалидитетом у друштво и афирмишемо Музеј Војводине креирали смо програм под називом „Закопано благо из прошлости“. Овај програм  намењен особама са инвалидитетом почиње да се реализује од септембра и креиран је кроз циклус радионица. Радионице су осмишљене у две целине, теоријског дела, у којем особе са инвалидитетом упознају музеј, музејску делатност, и упознају се са различитим темама из области археологије, док у практичном креативном делу решавају задатке и уметнички се изражавају.

Циљ програма је да се полазници упознају са начином животa људи и њиховом културом кроз различите периоде праисторије, да заволе музеј и развију потребе за партиципацијом у културном животу институције.

Радионице ће се одржавати, по договору, једном месечном у просторијама Музеја Војводине, у трајању од сат времена.

Аутори и реализатори пројекта су:Ивана Степанов, музејски педагог и Весна Паушић, дефектолог.