Буди одговоран...
према духу и телу!
Театрић Музеја - сваке суботе у 11 сати
Археолошка конференција
„Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.“
Платформа еМУЗЕЈ

Вредан поклон Студија Солдатовић Музеју Војводине

.

 


 Данас су директорка Музеја Војводине, мр Тијана Станковић Пештерац и примаријус др Срђан Солдатовић потписали Уговор о поклону којим је Студиo Солдатовић Галеријa ATRIA HUMANA даровала Музеју Војводине колекцију од 32, ручно израђене, друштвене игре.


 Ова изузетна колекција друштвених игара биће коришћена у реализацији едукативних програма Одељења за односе с јавношћу и педагошки рад Музеја Војводине.
Садржај збирке-легата чини серијал познатих и (уз дечију помоћ) измаштаних и сачињених друштвених игара. Израђени у дрвету, попут скулпторски решених артефаката, а уз то и функционални, ови радови су одраз и доказ живе потребе и склоности и деце и одраслих да одлутају у пространства маштања и учења кроз игру. Део су ауторског пројекта Срђана Солдатовића Игром до игре, реализованог са члановима породице, пријатељима и сарадницима добре воље, у ликовним радионицама Галерије ATRIA HUMANA за омладину СОС Дечијег села у Сремској Каменици. Ове и сличне игре су (уз модераторе, повремено и уз вршњачку едукацију деце из Дечијег села) током две деценије бивале саставни део програмских садржаја новосадског Распустилишта у креативним и спортско-здравственим радионицама Студија Солдатовић за децу предшколског и млађег школског узраста: Играоница-маштаоница, Да ли Вам је досадно?, Танграм басне, Бирај свој спорт, Ко се чува, тај се не угрува, итд.
 Збирку од тридесетдве игре (редизајнирана ауторска рада), Студио Солдатовић даровао је Педагoшкој служби Музеја Војводине у трајно власништво, за потребе реализације едукативних садржаја и могућу сарадњу са школским, предшколским или музејским установама.