Буди одговоран...
према духу и телу!
Театрић Музеја - сваке суботе у 11 сати
Археолошка конференција
„Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.“
Платформа еМУЗЕЈ

Музеј + Предузетништво + Балет

.

Када Музеј Војводине удружи снаге са фирмом Bratscher Custom Shoes и са Српским народним позориштем као резултат настаје модно-балетски перформанс Војводина корацима предака.

Инспирисани припремом изложбе ЈА НОСИМ ВАС ВИ НОСИТЕ МЕНЕ – обућа из етнолошке збирке Музеја Војводине, компанија за производњу обуће Bratscher Custom Shoes из Сомбора креирала је ципеле са мотивима из богатих колекција Музеја Војводине, који су резултат дизајна Индире Кандић Назал.

Bratscher Custom Shoes је фирма која производи и дизајнира уникатне моделе ципела. А све је почело као у причи – 1981. шеснаетстогодишњи Карло Брачер научио је да поправља обућу и убрзо отворио своју прву радњу где је почео и са трговином. Како су године пролазиле, посао се добро развијао, отворена је и друга, па и трећа радња. У то време Карлова два сина су упоредо са средњом школом учили занат код оца у радњи. Почели су правити и сопствене моделе по жељама муштерија. Из године у годину, трендови се мењају, па тако изнова и Брачер реализује нове идеје, боје и моделе како би свако нашао нешто за себе...

Своју премијеру ове ципеле ће имати кроз модни-балетски перформанс Војводина корацима предака. Концепт, режија, избор музике и сценски покрет потписује Сенка Петровић, а перформанс изводе чланови балетског ансамбла Српског народног позоришта. Диван почетак недавно потписаног споразума о сарадњи између наше две куће.

Умрежавање различитих сектора као начина остваривања културних и креативних индустрија, један је од приоритета Музеја Војводине, јер кроз заједничку енергију тимова различитих компетенција померају се границе у сваком послу.