Буди одговоран...
према духу и телу!
Театрић Музеја - сваке суботе у 11 сати
Археолошка конференција
„Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.“
Платформа еМУЗЕЈ

Учешће стручњака Музеја Војводине на Синергији

.

 

Платформе за учење су мултимедијална и интерактивна метода онлајн учења.

Дигитална трансформација друштва у последњих десет година натерала је музеје на промену и прилагођавање садржаја миленијалском начину размишљања.

Платформа Е-музеји је синергија знања, забаве и културе. Она повезује школе и музеје, доприноси модернизацији презентације садржаја и омогућава кустосима стицање нових знања у области интерпретације културног наслеђа и развоја публике, уз примену савремених информационо-комуникационих технологија.

Стручњаци Музеја Војводине – Слађана Велендечић, руководилац Одељења за педагошки рад и односе са јавношћу и Наталија Вуликић, информатичар у Матичној служби и координатор за дигитализацију, учествовале су на Синергији (ЕДУСинергији), одржаној 26. 11. 2020. године, овог пута у онлајн окружењу. Кроз презентацију на тему: Платформа Е-музеји и примена у настави првог и другог циклуса објасниле су примену нове платформе за учење на примерима Музеја Војводине и Народног музеја у Кикинди.

Учешћем на једној од најутицајних и највећих годишњих конференција, која је синоним за све ново и актуелно у области информационо-комуникационих технологија, Музеј Војводине потврдио је важност процеса дигитализације у заштити и презентацији културног наслеђа Републике Србије.

 

Пројекат Е-музеји реализован је подршку Министарства културе и информисања Републике Србије.

 

https://sinergija.live/Session/Agenda

https://sinergija.live/Blog/Post/2060