Буди одговоран...
према духу и телу!
Театрић Музеја - сваке суботе у 11 сати
Археолошка конференција
„Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.“
Платформа еМУЗЕЈ

Ново у електронској библиотеци Музеја Војводине

.

На нашем сајту (под: Електронска уздања) је доступнa још једна публикација Музеја Војводине у ПДФ форми. Реч је о књизи која је изашла из штампе 2017. године, под називом Култура и идентитет Буњеваца.  У питању је зборник радова са истоименог симпозијума, одржаног 18. фебруара 2017. године у Скупштини АП Војводине.

Симпозијум Култура и идентитет Буњеваца организовао је Музеј Војводине под покровитељством Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама. Од позваних 40, своје радове изложило је 32 учесника, док је укупно објављено 36 радова. Зборник је структуиран према форми одржавања симпозијума у три секције, а теме су махом историјске, политичко-историјске, културолошке и етнолошке. Бројни учесници дали су допринос проучавању идентитета Буњеваца, на укупно 660 страна. Зборник је илустрован фотографијама учесника и елаборираних момената, те другим илустративним материјалом. Главни и одговорни уредник је др Драго Његован.

У зборнику су објављени и заључци симпозијума који се, поред другог материјала о овом скупу, могу прочитати и нашем сајту ОВДЕ.

мр Лидија Мустеданагић