Буди одговоран...
према духу и телу!
Театрић Музеја - сваке суботе у 11 сати
Археолошка конференција
„Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.“
Платформа еМУЗЕЈ

Победници гласања за нови визуелни идентитет Музеја Војводине

.

Завршено је гласање за нови визуелни идентитет Музеја Војводине, као део пројекта у оквиру којег је организован конкурс са понуђеним решењима – радовима студената Департмана за примењене уметности и дизајн – модул Графички дизајн.

Награде најбољим решењима изабраним према гласовима публике и стручног жирија биће додељене на отварању изложбе под називом Музеј као инспирација – Музеј Војводине у оку студената Академије уметности, која ће се реализовати у склопу манифестације Музеји за 10 (12–18. маја 2021). Спонзор награда је Компанија Позитив д. о. о. из Новог Сада.

Победничко решење за нови визуелни идентитет Музеја Војводине, према гласању публике путем Фејсбука је решење Лане Катић, која је добила 840 лајкова.

Због коришћења недозвољених радњи, а након увида у активности на страници Музеја Војводине на које смо упозорени од стране Фејсбукове службе за подршку, кандидат Филип Колић је дисквалификован са конкурса.

Стручни жири који је донео сопствену оцену најбољих понуђених решења чинили су: редовни професор Синиша Бокан, декан Академије уметности у Новом Саду, др Дејан Масликовић, руководилац групе за инспекцијске послове Министарства културе и информисања, мр Дарко Вуковић, редовни професор на Академији уметности у Новом Саду, мр Никола Божовић, ванредни професор на Факултету примењених уметности у Београду и мр Тијана Станковић Пештерац, директор Музеја Војводине. Приликом одабира најбољег решења, жири је разматрао радове према следећим критеријумима:

  1. Комуникативност (јасна и недвосмислена комуникација, препознатљивост асоцијација, упућивање на делатност, читкост)
  2. Функционалност (примењивост знака и логотипа у колорној, монохроматској варијацији позитива и негатива, у различитим величинама и односима)
  3. Оригиналност (јединствена и оригинална идеја приказана кроз стилско јединство свих елемената у оквиру визуелног идентитета)

Решење Кристине Полендер имало је највећу збирну оцену (262) и освојило награду стручног жирија.

Захваљујемо се свим учесницима и професорима – доцентима Габриели Спасојевић и Николи Бербакову, а добитницама Лани Катић и Кристини Полендер честитамо.