Буди одговоран...
према духу и телу!
Театрић Музеја - сваке суботе у 11 сати
Археолошка конференција
„Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.“
Платформа еМУЗЕЈ

Археолошка конференција „Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.“ - Археологическая конференция „Славяне и их соседи в 1-м тысячелетии нашей эры“ - Archaeological Conference „Slavs and their neighbors in the 1st millennium AD“

.


После 25 година од последњег (шестог) Конгреса за словенску археологију који је одржан у организацији Међународне уније за словенску археологију, у Великом Новгороду, Музеј Војводине из Новог Сада ће бити домаћин европске конференције Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е. Конференција ће бити одржана од 4. до 10. октобра 2021. године, а пратиће је изложба о археологији српског Подунавља у 1. миленијуму н.е. Поред Музеја Војводине у коорганизацији Конференције учествује још 6 угледних европских институција културе и науке. За Конференцију се пријавило око 100 учесника са 90 реферата, из 17 земаља Европе.

Позивно писмо
-
 Институције организатори
Oрганизациони комитет

Концерт хора Бајићеви славуји

.

У уторак, 15. јуна, у 19 сати, у атријуму Музеја Војводине (Дунавска 35) одржаће се концерт Да се памти и воли... дечјег хора музичке школе Исидор Бајић Бајићеви славуји и њихових гостију.

Диригент је Ана Ковачић.

Промоција књиге „Грокталице бачких Буњеваца“, ауторке др Сузане Кујунџић Остојић

.

У понедељак, 7. јуна, у 12 сати у Музеју Војводине (Дунавска 35) биће одржана промоција књиге Грокталице бачких Буњеваца, ауторке др Сузане Кујунџић Остојић.

На промоцији ће говорити мр Тијана Станковић Пештерац, директорка Музеја Војводине, др Драго Његован, проф др Јасмина Јокић и проф. др Саша Марковић.

Грокталице су лирско епске песме које су Буњевци донели када су се населили у Бачку са простора Лике, Далматинске Загоре и Херцеговине током 17. века.

Презентација „Позиционирање музеја као установа културе у дигиталном окружењу“ за директоре покрајинских музеја

.

У петак, 4. јуна 2021. у 10 часова у Музеју Војводине (Дунавска 35) одржаће се сусрет директора покрајинских музеја.

Током овог сусрета присутнима ће се обратити Драганa Милошевић, покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, мр Тијана Станковић Пештерац, директорка Музеја Војводине, а Младен Максић, директор компаније Плеј медија, одржаће предавање на тему: Позиционирање музеја као установа културе у дигиталном окружењу.

Концерт хора „Свети Георгије“

.

У среду, 26. маја, у 20 сати у атријуму Музеја Војводине одржаће се концерт Хора Саборне цркве Свети Георгије.

Концерт под називом - Православна црквена хорска музика 20. и 21. века: између модерности и савремености  представља завршни део уметничко-истраживачког пројекта Православна црквена хорска музика 20. и 21. века: између модерности и савремености који је финансирао Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност за 2020. годину. Руководилац пројектног тима са новосадске Академије уметности био је др Богдан Ђаковић са сарадницима, др Немањом Совтићем и мр Иваном Ножицом.

Због важећих епидемиолошких мера присуство концерту је потребно најавити на електронску адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Концерт Београдског корнет и сагбат ансамбла „Музика за ренесансни дувачки ансамбл“

.

Музеј Војводине и Војвођанско удружење за рану музику ( https://www.facebook.com/ranamuzika ) организују концерт Београдског корнет и сагбат ансамбла: МУЗИКА ЗА РЕНЕСАНСНИ ДУВАЧКИ АНСАМБЛ у склопу Фестивала барокне музике, са циљем промовисања и ширења интересовања за све форме музике настале пре 20. века кроз подстицај изучавања и извођења ране музике на аутентичним инструментима.

Концерт ће се одржати 25. маја 2021. у 20:00, у атријуму Музеја.

У друштву са кустосом...

.

Све што сте одувек желели да знате о Музеју, а нисте смели да питате

Претпоследњег дана манифестације Музеји за 10 припремили смо програм У друштву са кустосом...

Повезани чланци