Буди одговоран...
према духу и телу!
Театрић Музеја - сваке суботе у 11 сати
Археолошка конференција
„Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.“
Платформа еМУЗЕЈ

E-muzej

Predstavljamo vam platformu „eMuzej“

  Platforma eMuzej stvorena je 2020. godine sa ciljem da se muzeji predstave kao mesta za učenje, što i jeste jedna od njihovih osnovnih funkcija. Muzejske priče o predmetima usklađene su sa nastavnim jedinicama od 2. do 5. razreda osnovne škole, a osmišljene su od strane timova koje su činili kustosi, kustosi-pedagozi, IT stručnjaci i učitelji. U ovom trenutku platforma sadrži ujednačene multimedijalne materijale iz četiri muzeja iz Republike Srbije: Muzeja Vojvodine, Zavičajnog muzeja Knjaževac, Narodnog muzeja Leskovac, Narodnog muzeja Kikinda. Na implementaciji i pripremi sadržaja platforme trenutno takođe rade i Narodni muzej u Beogradu i Narodni muzej Zrenjanin.

 Platforma eMuzej nastala je kao rezultat saradnje Muzeja Vojvodine i kompanije Leste iz Beograda.

Velosiped - eMuzej

Predstavljamo vam nastavnu jedinicu kreiranu za platformu eMuzej, a koja je namenjena 2. razredu osnovne škole, u okviru nastavne teme Saobraćaj. Pogledajte video u kojem će vam naše Petra Vulikić i kustos-pedagog Slađana Velendečić ispričati šta je to velosiped i kada je nastao.

Zlatni šlemovi iz Muzeja Vojvodine

Predstavljamo vam nastavnu jedinicu kreiranu za platformu eMuzej, namenjenu 5. razredu osnovne škole, u okviru nastavne teme Rimsko doba. Pogledajte video u kojem će vam Tijana Stanković Pešterac, kustos-arheolog i direktor Muzeja Vojvodine, zajedno sa Petrom ispričati priču o zlatnim šlemovima - najvrednijim eksponatima kojima naš muzej raspolaže i o kojima se stara.

Arsenije III Čarnojević

Danas vam predstavljamo nastavnu jedinicu kreiranu za platformu eMuzej, namenjenu 4. razredu osnovne škole, u okviru nastavne teme Život pod Turcima. Ovaj put će vam kustos Lidija Mustedanagić, zajedno sa Petrom, ispričati priču o patrijarhu Arseniju III Čarnojeviću, duhovnom i svetovnom vođi srpskog naroda u jednom od najtežih perioda u našoj istoriji.

Plesni redovi

На данашњем часу погледајте наставну јединицу креирану за платформу еМузеј, намењену 3. разреду основне школе, у оквиру наставне теме Живот некад и сад. Данас ће вам кустос Лидија Мустеданагић, заједно са Петром, испричати причу о баловима и научити вас шта су то били плесни редови.