Буди одговоран...
према духу и телу!
Театрић Музеја - сваке суботе у 11 сати
Археолошка конференција
„Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.“
Платформа еМУЗЕЈ

Muzejska igraonica „Knjiga - karta za svet"

.

Povodom izložbe „Karlovačka gimnazija kao čuvar kulturne baštine“ Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću organizuje muzejsku igraonicu  „Knjiga - karta za svet“, za decu uzrasta 5-10 godina, u nedelju 30. maja, u 11 časova (Dunavska 35).

Razgledajući naznačenu izložbu, deca će saznati kako je nastala Spomen - biblioteka Karlovačke gimnazije, upoznati izložene stare i retke knjige, naučiti šta je to eks libris, a šta autograf? U kreativnom delu radionice, deca će osmisliti i nacrtati svoj eks libris.

Igraonicu vodi Vladimira Stanisavljević, muzejski pedagog.

Program je ograničen na prisustvo 15 dece, iz tog razloga je potrebno da prijavite dete na elektronsku adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do petka 28. maja do 17 časova.

 

Muzejska igraonica „U potrazi za čudesnim biljkama“

.

Povodom izložbe „Karlovačka gimnazija kao čuvar kulturne baštine“ Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću organizuje muzejsku igraonicu  „U potrazi za čudesnim biljkama“, za decu uzrasta 5-10 godina, u nedelju 23. maja u 11 časova, Dunavska 35.

Kroz šetnju izložbom deca će upoznati svet biljaka, osnovne karakteristike biljaka, značaj zaštite i očuvanja biljnih vrsta. Deca će saznati nešto više o herbarijumu, i biljkama koje su iščezle iz flore sa ciljem da stvore saznanja o neraskidivoj vezi čoveka i prirode.

Igraonicu vodi Ivana Stepanov  i Ljiljana Kostić, muzejski pedagozi

Program je ograničen na prisustvo 15 dece, iz tog razloga je potrebno da prijavite dete na elektronsku adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

 

A gde sam tu ja - porodični dan u Muzeju Vojvodine

.

U utorak, 18. maja, u 18 sati

Kako bi izgledao Vaš porodični život da ste se rodili, na primer u kameno doba, kakve bi Vam bile igračke da živite u bronzano doba, kako bi provodili slobodno vreme u da živite u srednjem veku ili da ste se rodili pre 150 godina u nekom vojvođanskom selu...

Dođite da zajedno tražimo odgovore.

A zatim, u zajedničkom kreativnom radu sa svojim roditeljima, setite se svojih predaka izrađujući Vaše porodično stablo.

Zbog trenutne epidemiološke situacije u mogućnosti smo da primimo na radionicu samo tri porodice, tako da Vas molimo da se prijavite na elektronsku adresu:  pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs

 

Muzejska igraonica „Muzej budućnosti“

.


SVA MESTA SU POPUNjENA!

Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću Muzeja Vojvodine, u nedelju, 16. maja u 11 časova, (Dunavska 35), organizuje muzejsku igraonicu  za decu uzrasta 5-10 godina pod nazivom Muzej budućnosti Šetnjom kroz  muzejsku postavku, podsetićemo se  kako danas  izgleda muzej. Kakao će izgledati Muzej za 100 godina? Šta će sve moći da se vidi u njemu? Kako će izgledati muzej budućnosti očima deteta uzrasta od 5 do 10 godina?  Hajde da se družimo i osmislimo muzej budućnosti. Naše vizije stavićemo u kapsulu i sakriti na tajno mesto da ga neki budući istraživač otkrije.
Igraonicu vode: Vladimira Stanisavljević i Tatjana Ljubojević, muzejski pedagozi
Program je ograničen na prisustvo 15 dece, iz tog razloga je OBAVEZNA PRIJAVA na sledeći e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


 

 

 

Teatrić Muzeja Vojvodine – Otkud šlem u babinoj bašti?

.

SVA MESTA SU POPUNJENA!

sreda 12.05. u 11 sati

subota 15.05. u 11 i 18 sati

Da li ste čuli priču da je jedna baka kopajući baštu našla dva pozlaćena rimska šlema? Otkud  oni u njenoj bašti? Da li je to slučaj za istraživanje ili možda za policiju? Šta mislite gde se sada nalaze ti šlemovi i kome pripadaju? Da li baki jer su u njenoj bašti nađeni ili je to kulturna baština i pripada svima nama?  Ako imate ideju o rešenju ove mozgalice, dođite u Muzej Vojvodine, pogledajte lutkarsku predstavu i poslušajte priču kustosa na stalnoj postavci muzeja.

Program je namenjen deci od 4 do 10 godina, kao i za roditelje, bake i deke...

Zbog trenutne epidemiološke situacije u mogućnosti smo da na predstavu  primimo 15 gledalaca, tako da Vas molimo da se prijavite na elektronsku adresu  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Muzejska igraonica „Nekad smo se igrali“

.

              

Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću Muzeja Vojvodine, u nedelju, 9. maja u 11 časova (Dunavska 35), organizuje muzejsku igraonicu  za decu uzrasta 5-10 godina pod nazivom „NEKAD  SMO SE IGRALI“.....

Kroz šetnju muzejskom postavkom, naučićemo kako su izgledale i od čega su se pravile igračke u praistoriji, zatim ćemo videti lutke od porcelana i na posletku krpene lutke. Nakon šetnje, zajedno  ćemo praviti igračke.

Igraonicu vodi Ivana Stepanov i Ljiljana Kostić, muzejski pedagozi

Program je ograničen na prisustvo 10 dece, iz tog razloga je OBAVEZNA PRIJAVA na sledeći e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

 

Muzejska igraonica - „Otkud zecu jaje“?

.

U susret najvećem i najradosnijem hrišćanskom prazniku, u nedelju 25. aprila, u 11 časova, u Muzeju Vojvodine (Dunavska 35) održaće se muzejska igraonica „Otkud zecu jaje“?

Igraonica je namenjena deci uzrasta od 5-10 godina. U okviru igraonice razgovaraćemo o običajima vezanim za ovaj najradosniji praznik u godini, i potražiti odgovor na pitanje šta zec i jaje imaju zajedničko.

U kreativnom delu igraonice ukrašavaćemo uskršnja jaja i praviti uskršnje venčiće.

Igraonicu vode Ivana Stepanov i Ljiljana Kostić, muzejski pedagozi.

Program je ograničen na prisustvo 15 dece, iz tog razloga je obavezna prijava na sledeći e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.