Буди одговоран...
према духу и телу!
Театрић Музеја - сваке суботе у 11 сати
Археолошка конференција
„Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.“
Платформа еМУЗЕЈ

Online koncert „Duo Appassionato"

.

Muzej Vojvodine nije okrenut samo prošlosti, virimo u budućnost i onlajn koncertom, predstavljamo Vam Duo Appassionato. Učenici Muzičke škole Isidor Bajić: Aleksandar Krstić i Katarina Gvozdenović, uz mentorstvo profesorice Aleksandre Horvat, sviraju za Vas u ambijentu Muzeja.

 


Zovem se Aleksandra Horvat. Muzičko obrazovanje sam započela u svom rodnom gradu Zrenjaninu. Posle završenih studija na Novosadskoj Akademiji umetnosti u Novom Sadu od 2000. godine, započinjem sa pedagoškim radom u Muzičkoj školi "Isidor Bajić".
Kao nastavnik flaute i kamerne muzike, uživam u radu sa svojim učenicima, njihov napredak i posvećenost je potvrda mom radu.
Katarina i Aleksandar su u mojoj klasi dve godine. Posebno sam inspirisana u radu sa ovo dvoje mladih umetnika, jer pored klasičnog repertoara, kao osnove, imaju puno interesovanja i za druge muzičke pravce.


Zovem se Katarina Gvozdenović i imam 16 godina. Od najranijeg detinjstva me je fascinirao zvuk flaute. Savršena interakcija sa profesoricom Aleksandrom Horvat doprinela je da flauta zaista postane deo mog života. Kroz muziku i aktivnosti vezane za flautu sam upoznala neke od uspešnih ljudi u svetu flautizma. To mi je pomoglo, kako u edukaciji, tako i u daljem opredeljenju. Danas je flauta ljubav za ceo život kojoj ću biti posvećena, na koju god stranu da me život odvede.


Zovem se Aleksandar Krstić. Već 10 godina ulepšavam svoje dane i sate života svirajući gitaru i tamburu. Od malena su me privlačili boja tona, zvuk i lepota ovih instrumenata. Sviram razne muzičke žanrove; od roka i popa, preko džeza, pa sve do narodne i tamburaške muzike. Međutim, klasična gitara i klasična muzika imaju posebno mesto u mom srcu. Nastupao sam širom Srbije i u inostranstvu – Mađarska, BiH, Italija, Rumunija, Litvanija, Belorusija, Rusija i osvojio brojne nagrade. Planiram dalje školovanje i usavršavanje na muzičkoj akademiji - odsek za klasičnu gitaru.

 

Povezani članci