Буди одговоран...
према духу и телу!
Театрић Музеја - сваке суботе у 11 сати
Археолошка конференција
„Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.“
Платформа еМУЗЕЈ

Novogodišnji poklon – virtuelna izložba Muzeja Vojvodine

.

 Dragi naši posetioci, pozivamo vas da otvorite poklon iznenađenja koji vam je Muzej Vojvodine spremio za Novu Godinu – virtuelnu izložbu „Rimsko nasleđe u 3D“. Iz udobnosti svog toplog doma obiđite postavku sa odabranim predmetima Antičke i Epigrafske zbirke i doživite ih kao da se nalazite pred njima samima.

„Rimsko nasleđe u 3D“ - link

 Već ste bili u prilici da se sa Muzejom Vojvodine i njegovim predmetima upoznate u virtuelnom okruženju, ali vam ovaj put donosimo i jednu veliku novinu! Radi se o načinu predstavljanja samih predmeta, primenom tehnike digitalne fotogrametrije, koja omogućava izradu preciznih 3D modela upotrebom fotografija visoke rezolucije. Zahvaljujući tome, dobija se izuzetno detaljan trodimenzionalni prikaz predmeta, koji je moguće sagledati sa svih strana i sa različitih udaljenosti. Virtuelna izložba „Rimsko nasleđe u 3D“ omogućava vam da se upoznate sa ovako predstavljenim predmetima, i uverite u izuzetne rezultate digitalne fotogrametrije, nezaobilazne u budućem dokumentovanju i prezentovanju kulturnog nasleđa.

 Izložba je rezultat zajedničkog projekta Muzeja Vojvodine, Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ iz Zrenjanina pod nazivom Primena digitalne fotogrametrije kod kreiranja digitalnih 3D objekata na primeru Antičke zbirke Muzeja Vojvodine, koji je finansiralo Ministarstvo kulture i informisanja RS.

 

 

 

 

 

Povezani članci