Буди одговоран...
према духу и телу!
Театрић Музеја - сваке суботе у 11 сати
Археолошка конференција
„Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.“
Платформа еМУЗЕЈ

Novo u elektronskoj biblioteci Muzeja Vojvodine

.

Na našem sajtu (pod: Elektronska uzdanja) je dostupna još jedna publikacija Muzeja Vojvodine u PDF formi. Reč je o knjizi koja je izašla iz štampe 2017. godine, pod nazivom Kultura i identitet Bunjevaca.  U pitanju je zbornik radova sa istoimenog simpozijuma, održanog 18. februara 2017. godine u Skupštini AP Vojvodine.

Simpozijum Kultura i identitet Bunjevaca organizovao je Muzej Vojvodine pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. Od pozvanih 40, svoje radove izložilo je 32 učesnika, dok je ukupno objavljeno 36 radova. Zbornik je struktuiran prema formi održavanja simpozijuma u tri sekcije, a teme su mahom istorijske, političko-istorijske, kulturološke i etnološke. Brojni učesnici dali su doprinos proučavanju identiteta Bunjevaca, na ukupno 660 strana. Zbornik je ilustrovan fotografijama učesnika i elaboriranih momenata, te drugim ilustrativnim materijalom. Glavni i odgovorni urednik je dr Drago Njegovan.

U zborniku su objavljeni i zaljučci simpozijuma koji se, pored drugog materijala o ovom skupu, mogu pročitati i našem sajtu OVDE.

mr Lidija Mustedanagić

 

Povezani članci