Буди одговоран...
према духу и телу!
Театрић Музеја - сваке суботе у 11 сати
Археолошка конференција
„Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.“
Платформа еМУЗЕЈ

Признања и награде

Награда „Михајло Валтровић“ Музејског друштва Србије додељује се музејским радницима и установама за посебан допринос у унапређивању и развијању музејске делатности, као и за запажене резултате у стручном раду. Додељује се у три категорије: истакнутом појединцу за укупан допринос (животно дело), музеју (музејској установи) за изузетне резултате и појединцу или ауторском тиму за изузетне резултате.

 

 


Музеј Војводине до сада је добио следеће награде „Михајло Валтровић":

  • За две најбоље изложбе у Србији 2005. године награду су добили ауторка изложбе Свечана женска оглавља Мр Катарина Радисављевић, виши кустос - етнолог и аутори изложбе Патријарх Јосиф Рајачић Сузана Миловановић, виши кустос - историчар и Александар Петијевић, виши кустос - етнолог.

  • За најбољу изложбу у Србији 2007. године награду су добили ауторке изложбе Војвођанском гражданству у сусрет Љубица Отић, музејски саветник - историчар, Милкица Поповић, виши кустос - историчар, Веселинка Марковић, виши кустос - историчар и Татјана Спасојевић - Поповић, кустос - историчар уметности.

  • За НАЈБОЉИ МУЗЕЈ У СРБИЈИ 2009. године.
  • За животно дело 2015. године награду је добила Братислава Идвореан - Стефановић, музејска саветница.

  • За изложбу и пројекат 2018. године награда је додељена за Музеј присаједињења 1918. – Од сна до јаве, ауторског тима др Драге Његована, директора и музејског саветника, Зорана Вељановића, архивског саветника - кустоса и Јелене Добровић, кустоскиње - дизајнерке.

  • Појединцу или ауторском тиму за изузетне резултате у 2019. години награду су добиле историчарке Чарна Милинковић, виша кустоскиња и Љубица Отић, музејска саветница, за изложбу Испит зрелости.

 

Награду Националног комитета ICOM Србија су 2019. у категорији пројекат године добили музејски саветници Сузана Миловановић и Александар Петијевић, поводом изложбе Заборављени чудотворац – Култ Светог Спиридона у српској традицијској култури. Пројекат је оцењен као изузетан допринос очувању и промоцији културног наслеђа Србије и унапређењу међународне сарадње у 2018. години.

 

 

Музеј Војводине одликован је Сретењским орденом другог степена указом председника Републике Србије, за нарочите заслуге за Републику Србију и њене грађене, у области културне делатности, поводом 70 година рада. Председник Александар Вучић, на свечаности организованој поводом Сретења – Дана државности, 14. фебруара 2018, уручио је одликовања заслужним појединцима и установама, међу којима се, ове године, нашао и Музеј Војводине.