Буди одговоран...
према духу и телу!
Театрић Музеја - сваке суботе у 11 сати
Археолошка конференција
„Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.“
Платформа еМУЗЕЈ

Музејска играоница „Књига - карта за свет"

.

Поводом изложбе „Карловачка гимназија као чувар културне баштине“ Одељење за педагошки рад и односе с јавношћу организује музејску играоницу  „Књига - карта за свет“, за децу узраста 5-10 година, у недељу 30. маја, у 11 часова (Дунавска 35).

Разгледајући назначену изложбу, деца ће сазнати како је настала Спомен - библиотека Карловачке гимназије, упознати изложене старе и ретке књиге, научити шта је то екс либрис, а шта аутограф? У креативном делу радионице, деца ће осмислити и нацртати свој екс либрис.

Играоницу води Владимира Станисављевић, музејски педагог.

Програм је ограничен на присуство 15 деце, из тог разлога је потребно да пријавите дете на електронску адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до петка 28. маја до 17 часова.

Музејска играоница „У потрази за чудесним биљкама“

.

Поводом изложбе „Карловачка гимназија као чувар културне баштине“ Одељење за педагошки рад и односе с јавношћу организује музејску играоницу  „У потрази за чудесним биљкама“, за децу узраста 5-10 година, у недељу 23. маја у 11 часова, Дунавска 35.

Кроз шетњу изложбом деца ће упознати свет биљака, основне карактеристике биљака, значај заштите и очувања биљних врста. Деца ће сазнати нешто више о хербаријуму, и биљкама које су ишчезле из флоре са циљем да створе сазнања о нераскидивој вези човека и природе.

Играоницу води Ивана Степанов  и Љиљана Костић, музејски педагози

Програм је ограничен на присуство 15 деце, из тог разлога је потребно да пријавите дете на електронску адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

 

А где сам ту ја - породични дан у Музеју Војводине

.

У уторак, 18. маја, у 18 сати

Како би изгледао Ваш породични живот да сте се родили, на пример у камено доба, какве би Вам биле играчке да живите у бронзано доба, како би проводили слободно време у да живите у средњем веку или да сте се родили пре 150 година у неком војвођанском селу...

Дођите да заједно тражимо одговоре.

А затим, у заједничком креативном раду са својим родитељима, сетите се својих предака израђујући Ваше породично стабло.

Због тренутне епидемиолошке ситуације у могућности смо да примимо на радионицу само три породице, тако да Вас молимо да се пријавите на електронску адресу: pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs

 

Музејска играоница „Музеј будућности“

.


СВА МЕСТА СУ ПОПУЊЕНА!

Одељење за педагошки рад и односе с јавношћу Музеја Војводине, у недељу, 16. маја у 11 часова, (Дунавска 35), организује музејску играоницу  за децу узраста 5-10 година под називом Музеј будућности Шетњом кроз  музејску поставку, подсетићемо се  како данас  изгледа музеј. Какао ће изгледати Музеј за 100 година? Шта ће све моћи да се види у њему? Како ће изгледати музеј будућности очима детета узраста од 5 до 10 година?  Хајде да се дружимо и осмислимо музеј будућности. Наше визије ставићемо у капсулу и сакрити на тајно место да га неки будући истраживач открије.
Играоницу воде: Владимира Станисављевић и Татјана Љубојевић, музејски педагози
Програм је ограничен на присуство 15 деце, из тог разлога је ОБАВЕЗНА ПРИЈАВА на следећи e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Театрић Музеја Војводине – Откуд шлем у бабиној башти?

.

СВА МЕСТА СУ ПОПУЊЕНА!

среда 12.05. у 11 сати

субота 15.05. у 11 и 18 сати

Да ли сте чули причу да је једна бака копајући башту нашла два позлаћена римска шлема? Откуд  они у њеној башти? Да ли је то случај за истраживање или можда за полицију? Шта мислите где се сада налазе ти шлемови и коме припадају? Да ли баки јер су у њеној башти нађени или је то културна баштина и припада свима нама?  Ако имате идеју о решењу ове мозгалице, дођите у Музеј Војводине, погледајте луткарску представу и послушајте причу кустоса на сталној поставци музеја.

Програм је намењен деци од 4 до 10 година, као и за родитеље, баке и деке...

Због тренутне епидемиолошке ситуације у могућности смо да на представу  примимо 15 гледалаца, тако да Вас молимо да се пријавите на електронску адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Музејска играоница „Некад смо се играли“

.

                 

Одељење за педагошки рад и односе с јавношћу Музеја Војводине, у недељу, 9. маја у 11 часова (Дунавска 35), организује музејску играоницу  за децу узраста 5-10 година под називом „НЕКАД  СМО СЕ ИГРАЛИ“.....

Кроз шетњу музејском поставком, научићемо како су изгледале и од чега су се правиле играчке у праисторији, затим ћемо видети лутке од порцелана и на послетку крпене лутке. Након шетње, заједно  ћемо правити играчке.

Играоницу води Ивана Степанов и Љиљана Костић, музејски педагози

Програм је ограничен на присуство 10 деце, из тог разлога је ОБАВЕЗНА ПРИЈАВА на следећи e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

 

 

Музејска играоница - „Откуд зецу јаје“?

.

У сусрет највећем и најрадоснијем хришћанском празнику, у недељу 25. априла, у 11 часова, у Музеју Војводине (Дунавска 35) одржаће се музејска играоница Откуд зецу јаје?

Играоница је намењена деци узраста од 5-10 година. У оквиру играонице разговараћемо о обичајима везаним за овај најрадоснији празник у години, и потражити одговор на питање шта зец и јаје имају заједничко.

У креативном делу играонице украшаваћемо ускршња јаја и правити ускршње венчиће.

Играоницу воде Ивана Степанов и Љиљана Костић, музејски педагози.

Програм је ограничен на присуство 15 деце, из тог разлога је обавезна пријава на следећи e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

 

 

 

Повезани чланци