Буди одговоран...
према духу и телу!
Театрић Музеја - сваке суботе у 11 сати
Археолошка конференција
„Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.“
Платформа еМУЗЕЈ

Споразум о сарадњи са Карловачком гимназијом

.

Дана 9. септембра 2020. године у Карловачкој гимназији потписан је Споразум о сарадњи између поменуте школе и Музеја Војводине. Протокол су потписали директорка Музеја Војводине мр Тијана Станковић Пештерац и директор Карловачке гимназије Радован Ковачевић. Потписивању су присуствовале и мр Лидија Мустеданагић, помоћник директора Музеја Војводине и Чарна Милинковић, виши кустос.

Исти дан и друге еминентне установе образовања и културе су са поменутом школом такође потписале Споразум (Музеј града Новог Сада, Историјски архив Нови Сад, Архив САНУ у Сремским Карловцима, Природно-математички факултет Универзитета у Новом Саду и Ротари клуб Нови Сад).

Гимназија је основана после Темишварског сабора 1791. године у Сремским Карловцима и 2021. ће прослављати свој јубилеј (230 година постојања). Публици ће кроз заједничку сарадњу школе и музеја бити приказане збирке и музејско благо које се налази у Карловачкој гимназији. Тиме ће јавност бити упозната са вредним покретним културним добрима чији је власник Гимназија.

Од ове школске године Карловачка гимназија је отворила нови смер, Историјско-географски, те је потписаним протоколом утврђена и будућа сарадња ученика школе и Музеја Војводине.

Повезани чланци