Буди одговоран...
према духу и телу!
Театрић Музеја - сваке суботе у 11 сати
Археолошка конференција
„Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.“
Платформа еМУЗЕЈ

Креативне интерактивне драмске радионице „Руке прошлости“

.

У склопу пројекта Руке прошлости Музеја Војводине и Центра за позоришна истраживања Нови Сад, под покровитељством Министарства културе и информисања, Музеј Војводине организује креативне интерактивне драмске радионице за студенте и ученике основних и средњих школа. Кроз драматизацију и интерпретацију историјских околности предмета из неолита, вотивних фигура и играчака, те шлемова из римског доба, желимо да постигнемо да музејски предмети да на нов начин комуницирају са учесницима радионица побуђујући у њима жељу за истраживањем, спознавањем и разумевањем прошлости.

Радионице ће се одржавати у унапред договореним терминима са учесницима, до децембра 2020. године. Трајаће сат и по времена. Пријаве почињу од 22. октобра 2020.

 Радионице воде Христина Муратиду, доцент на мастер програму Примењено позориште на АУНС, Милица Шећеров, глумица и асистент на АУНС, Армин Јоха Хаџимусић, глумац и драмски педагог Центра за позоришна истраживања, те Димитрије Михајловић, кустос–историчар из Музеја Војводине.

Максималан број учесника на појединачној радионици је десет, уз заштитне маске и поштовање свих епидемиолошких мера и правила у циљу заштите здравља.

Сви заинтересовани могу се пријавити на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на број телефона: 060/49-10-444.

Позивамо Вас да учествујете у програму, те да заједно проникнемо у тајне давних времена оживљавајући их кроз креативни и интерактивни театар.

Димитрије Михајловић, кустос-историчар