Буди одговоран...
према духу и телу!
Театрић Музеја - сваке суботе у 11 сати
Археолошка конференција
„Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.“
Платформа еМУЗЕЈ

Музеј Војводине отворио врата после пандемије

.

Од уторка Музеј Војводине је своја врата, после готово двомесечне паузе, отворио за посетице.

Прва недеља протекла је у знаку емоција које су историчарку уметности Оливеру Радовановић носиле док је интерпретирала изложбу Драган Радовановић, вајар и дизајнер.

На стручним вођењима која су организована свакодневно, необично је било видети људе са маскама у сусрету са уметничким опусом Драгана Радовановића, али енергија размене, какву оваква дружења са кустосима доносе, није се нимало променила под утицајем пандемије.

Било је занимљиво, информативно, поучно, забавно. а Музеј се још једном показао и као право место за социјализацију, дружење и размену.

А на питање како је било из дана у дан Оливера Радовановић каже: На сваком стручном вођењу је прича заправо другачија јер долазе људи који су га познавали из различитог периода његовог живота или га нису уопште познавали. Мени је велико задовољство не само да причамо о Драгановом стваралаштву него и о добу када смо се школовали, како је то излгледало, какав је био осећај боравити у атељеу Хенри Мура, о студентским шездесетосмашкм побунама, о урбанизму с којим смо одувек били битке, како је настао кључ града НС, како је настао логотип Виа Пацис Паннониае и сребрни бицикл итд.”

Хвала свима који су били, а оне који нису позивамо да посете изложбу Драгана Радовановића и сталне поставке Музеја Војводине – Војводина од палеолита до краја 19. века, Војводина у Првом и Другом светском рату и Музеј присаједињења; да прате наше кустоске приче на веб сајту и друштвеним мрежама Музеја, уз обећање да је још много занимљивих програма и дружења пред нама.