Буди одговоран...
према духу и телу!
Театрић Музеја - сваке суботе у 11 сати
Археолошка конференција
„Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.“
Платформа еМУЗЕЈ

Новогодишњи поклон – виртуeлна изложба Музеја Војводине

.

Драги наши посетиоци, позивамо вас да отворите поклон изненађења који вам је Музеј Војводине спремио за Нову Годину – виртуeлну изложбу „Римско наслеђе у 3Д“. Из удобности свог топлог дома обиђите поставку са одабраним предметима Античке и Епиграфске збирке и доживите их као да се налазите пред њима самима.

„Римско наслеђе у 3Д“ - линк

 Већ сте били у прилици да се са Музејом Војводине и његовим предметима упознате у виртуелном окружењу, али вам овај пут доносимо и једну велику новину! Ради се о начину представљања самих предмета, применом технике дигиталне фотограметрије, која омогућава израду прецизних 3Д модела употребом фотографија високе резолуције. Захваљујући томе, добија се изузетно детаљан тродимензионални приказ предмета, који је могуће сагледати са свих страна и са различитих удаљености. Виртуелна изложба „Римско наслеђе у 3Д“ омогућава вам да се упознате са овако представљеним предметима, и уверите у изузетне резултате дигиталне фотограметрије, незаобилазне у будућем документовању и презентовању културног наслеђа.

 Изложба је резултат заједничког пројекта Музеја Војводине, Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду и Техничког факултета „Михајло Пупин“ из Зрењанина под називом Примена дигиталне фотограметрије код креирања дигиталних 3Д објеката на примеру Античке збирке Музеја Војводине, који је финансирало Министарство културе и информисања РС.