Буди одговоран...
према духу и телу!
Театрић Музеја - сваке суботе у 11 сати
Археолошка конференција
„Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.“
Платформа еМУЗЕЈ

Студенти завршне године основних студија туризма у посети Музеју Војводине

.

 У оквиру сарадње између Музеја Војводине и Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду, студенти завршне године основних студија туризма, у пратњи проф. др Татјане Пивац,  посетили су Музеј Војводине.

 Колико је труда и времена потребно да се осмисли и реализује само један пројекат који ће омогућити можда само једном музејском предмету да буде видљив и доступан, студенти туризма имали су прилике да чују од Наталије Вуликић, информатичара у одељењу Матичне службе Музеја Војводине и координатора процеса дигитализације Републике Србије. Студентима су представљени важни пројекти и упознати су са радом највећег музеја комплексног типа који је покретач и предводник процеса дигитализације културног наслеђа наше земље.

 Будући туризмолози стекли су увид у значај употребе информационо-комуникационих технологија у презентацији културног наслеђа, а које исто чине доступним у сваком кутку планете. Такође су слушали о дигитализацији као моћном оруђу које буди знатижељу код будућих посетилаца, о томе како се ствара нова публика, и на који начин установу културе препознати као важно место на туристичкој мапи.

     

 По завршетку излагања Наталије Вуликић, Мр Катарина Радисављевић – једна од аутора, наше драге госте је спровела кроз изложбу Ја носим Вас, Ви носите мене – обућа из етнолошке збирке Музеја Војводине.