Буди одговоран...
према духу и телу!
Театрић Музеја - сваке суботе у 11 сати
Археолошка конференција
„Словени и њихови суседи у 1. миленијуму н.е.“
Платформа еМУЗЕЈ

Gostovanje izložbe „Gradovi Vojvodine okom starih fotografa“ u domu kulture opštine Novi Bečej

.

IZLOŽBA GRADOVI VOJVODINE OKOM STARIH FOTOGRAFA JE SINOĆ, 21.04.2021. GODINE, OTVORENA U DOMU KULTURE OPŠTINE NOVI BEČEJ.

 Na otvaranju izložbe govorili su Novica Blažin, direktor Doma Kulture opštine Novi Bečej, mr Tijana Stanković Pešterac, direktor Muzeja Vojvodine, i Milkica Popović, kustos savetnik Muzeja Vojvodine, autor izložbe.

  Pomenuta izložba je otvorena po prvi put 2004. godine, u Muzeju Vojvodine, i od tada putuje po celom regionu. O velikom interesovanju za ovu izložbu govori podatak da je ovo njeno šesnaesto gostovanje.

 Na izloženim fotografijama mogu se videti 12 vojvođanskih gradova: Novi Sad, Subotica, Sombor, Sremska Mitrovica, Ruma, Zemun, Zrenjanin, Kikinda, Vršac, Bela Crkva, Pančevo i Novi Bečej. One su ostvarenja najznačajnijih fotografa prošlog veka. Sve fotografije koje se mogu videti na izložbi, danas se nalaze u zbirkama kulturnih institucija i privatnim kolekcijama širom Vojvodine.

  Autorka je ovom izložbom želela  da prikaže razvoj, duh Vojvodine i njenih urbanih celina kroz fotografije s kraja 19. i početka 20. veka, koje svojim odlikama deluju jednako atraktivno kao i današnje. Jednim modernim pristupom u redizajniranju starih fotografija i razglednica, htela je da upravo tu razliku približi savremenom čoveku.

 Izložba je otvorena do 21. maja 2021. godine i ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane ljubitelje fotografije da posete pomenutu izložbu.

Katalog izložbe u pdf formatu možete preuzeti ovde - Katalog

 

 

 

Povezani članci